Mondelinge beroepsopleiding

‘Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling’
Start maandag 17 september 2018 in ’t Gooi

Complete mondelinge opleiding € 850,-* incl. studieboeken

* Prijs na aftrek studiebijdrage in het kader van Volwassen Educatie Studiebijdrage

Diploma geeft recht tot Master of Interiordesign register

Wil jij je ontwikkelen tot succesvol interior designer? Dan is het volgen van een kwalitatief hoogwaardige opleiding tot Master of Interiordesign een goede keuze. Deze opleiding leert je niet alleen de verschillende aspecten van interior design en binnenhuisarchitectuur, maar ook hoe je je eigen opdrachten kunt binnenhalen en uitvoeren.
De opleiding beslaat uiteenlopende modules, waaronder kleurenleer, perspectief tekenen, ambitie en visie op het vak, moodboards en presentatietechniek en de zakelijke kanten van het werken als interior designer.

Intensief en persoonlijk
De korte intensieve studie bestaat uit praktische theorie aangevuld met uiteenlopende opdrachten. De lessen worden klassikaal gegeven in een groep met maximaal 8 studenten. De opdrachten worden in de groep besproken. Hierdoor leer je snel en krijg je inzicht in uiteenlopende ideeën en oplossingen. Een absolute meerwaarde.

Opleidingseisen
Om deel te nemen aan deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel dien je te beschikken over een gezonde dosis interesse in binnenhuisarchitectuur, woonwensen en -kansen en ambitie. Vandaar dat de International Academy for Interior Design is geregistreerd bij het CRKBO, als aanbieder van (kort) beroepsonderwijs, het zogenaamde tweede kans onderwijs.

Studiebelasting circa 250 uur
Om met succes examen te doen dien je gemiddeld 250 uur te investeren in theoretische studie en het maken van opdrachten. Je bent dan in staat om woonwensen te vertalen in een creatief ontwerp, het ontwerp overtuigend te presenteren en het project vakkundig te begeleiden.

Wat mag je verwachten van de opleiding?
Na het behalen van het examen ben je in staat om een tekening te maken en een creatief plan te vertalen in een uitvoerbaar ontwerp. Inclusief een moodboard en materiaal- en werkomschrijving. Voor de opleiding maken we gebruik van dezelfde lesstof en studieboeken die worden gebruikt op een aantal MBO-opleidingen in Nederland.

Maandagavondserie 2018

Maandagavond 17 september
Maandagavond 24 september
Maandagavond 1 oktober
Maandagavond 8 oktober

Thuisstudie / Herfstvakantie

Maandagavond 5 november
Maandagavond 12 november
Maandagavond 19 november
Maandagavond 26 november
Maandagavond 3 december
Maandagavond 10 december

Datum werkbezoek Amsterdam in overleg met de studiegroep

Aanvullende informatie

Tijden: 19.00 tot 21.00 uur

Locatie: ’t Gooi

Huis ‘Ten Eik’

Eigen parkeerruimte

 

 

 

Nieuwe opleiding start 17 september 2018

Wil jij echt als een gekwalificeerd interior designer aan de slag? Dan is het volgen van een kwalitatief hoogwaardige opleiding tot Master of Interiordesign een goede keuze. Deze opleiding leert je naast verschillende aspecten van interior design en binnenhuisarchitectuur, ook om een bloeiende praktijk als interior designer neer te zetten.
De opleiding beslaat uiteenlopende modules, waaronder kleurenleer, perspectief tekenen, ambitie en visie op het vak, moodboards en presentatietechniek en de zakelijke kanten van het werken als interior designer.
De opleiding beslaat 10 avonden op een inspirerende locatie in ’t Gooi in groepen van maximaal 8 leerlingen.

Startdatum: maandag 17 september 2018

De opleiding wordt gegeven op een bijzondere plek in ‘t Gooi, waar interieurdesign een dagelijks onderwerp van gesprek is.

Kosten mondelinge beroepsopleiding binnenhuisarchitectuur

The International Academy for Interior Design (IVB) is een CRKBO (Centraal Register Beroepsonderwijs) erkende onderwijsinstelling.

Dit betekent dat wanneer je je voor deze opleiding inschrijft en niet jonger bent dan 18 jaar en niet ouder dan 63 jaar, dat je in aanmerking kunt komen voor de Volwassen Educatie Studiebijdrage oftewel tweede kans onderwijs. Deze bijdrage is eenmalig € 355 per student(e). 

In dat geval bedraagt de Studieprijs € 850,- inclusief studieboeken.  
Mocht je hiervoor niet in aanmerking komen dan bedraagt de opleiding € 1205,-.

Vergeet dus niet je geboortedatum in te vullen. Het IVB wikkelt de procedure af.

Het studiepakket bestaat uit: twee studieboeken + bijlagen (in totaal bijna 1000 pagina’s) en een studieboek over kleur & styling. Alle boeken zijn geschreven en/of onder redactie van de zeer ervaren en gedreven docent Hans Slim. Daarnaast ondernemen we een excursie met als onderwerp ‘Pop-Up stores’.

REFERENTIE

Het zakelijke avontuur is nu echt begonnen. Vandaag heb ik de opdracht gekregen om een prachtige woonboerderij in Elspeet in te richten. Tevens heb ik de opdracht om de huidige te koop staande woning (de villa die ik eerder als opdracht had gebruikt) te verkoopstylen omdat deze niet naar behoren wordt gepresenteerd en daardoor weinig reacties opleveren.
Ik ben heel blij de opleiding te hebben gevolgd.

Bedankt voor alles!

Groet Sharon

Inschrijfformulier Mondelinge beroepsopleiding

Mocht je problemen ondervinden met het formulier, stuur dan een mailtje met de gevraagde gegevens naar: raakraak@xs4all.nl