® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB


HOME


Deel 1

WAT KAN ER ALLEMAAL FOUT GAAN BIJ EEN NIEUWE KEUKENINRICHTING?


Alfredo III en Serena Williams.
Lees verderop het recept van de originele Fettuccine Alfredo. Misschien wel de lekkerste pasta ter wereld?

Voorkom dat je in je eigen licht staat
Een goede oplossing is verlichting onder de bovenkasten. Dat kan d.m.v. halogeenspots. Wel geven spots veel schaduw. Een ander systeem is een TL kleur 82 (warmwitlicht). TL-licht geeft nagenoeg geen schaduw. Wel moet je dan denken aan een zogenaamd lichtplintje.

Onhandig!
Vaak kunnen knoppen, handgrepen e.d. van kasten, laden en radiatoren lelijk in de weg zitten.

FETTUCCINE ALFREDO

Eén van de lekkerste Italiaanse pasta gerechten.

Het is het originele recept uit 1914.
Alfredo bedacht het voor zijn vrouw.
Ze verloor haar eetlust en hij creëerde daarom een wondergerecht, met de fijnste parmezaanse kaas, boter en room.


Ingrediënten voor een 1/2 liter saus

1/2 liter slagroom
125 gram boter
1 eetlepel roomkaas (met kruiden en knoflook)
half kopje geraspte parmezaanse kaas
beetje knoflook
peper en zout
optioneel (maar wel echt zoals het hoort) een beetje nootmuskaat

Beredingswijze:

1.
Giet de slagroom in een pannetje. Zachtjes verwarmen.
2.
Doe de boter en de roomkaas bij de slagroom en roer voortdurend.
3.
Als alles is gesmolten, de parmezaanse kaas en knoflook toevoegen.
4.
Laat alles ongeveer 15 zachtjes pruttelen.
Wel steeds roeren.
5.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Kook de fettucini, zoals op de verpakking staat.

Meng alles door elkaar en hou het recept geheim!

HOME