Hans Slim wordt vanzelfsprekend beoordeeld door verschillende studenten en geven hun studie-ervaringen

® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB


Klik op:
GRATIS aanvullende schriftelijke studie-informatie en je ontvangt tevens een GRATIS digitale versie van het boek 'Van Woonhuis tot Droomhuis', Basisboek voor Binnenhuisarchitectuur.

HOME

Hans Slim wordt vanzelfsprekend beoordeeld door diverse studenten. Lees de commentaren.
Niets is anoniem en iedereen is te traceren.
Ervaringen opleiding Binnenhuisarchitectuur & Interieur- (Verkoop)Styling waaraan Hans Slim verbonden is.


Na mijn diploma te hebben gehaald voor Interieur- & Verkoopstyling en de Masterclasses te hebben gevolgd bij het IVB, vond ik het leuk om je even te laten weten dat ik morgen mijn eerste gastcollege ga geven aan het Friesland College Interieur & Design in Leeuwarden.
Het gaat heel goed en je ziet na vier jaar hard werken dat ‘’mond op mond reclame” zijn werk doet.
Ik ben blij dat ik de opleiding bij je gedaan heb en geniet elke dag van mijn werk.
Met vriendelijke groet,
Ellen Klunder
www.tresjolie-id.nl


Maison Belle, lees verderop het commentaar van Marije Develing

Hans Slim & Televisie
Hans Slim en Eigen Huis & Tuin
Hans Slim en ’Koffietijd!’
Hans Slim en TV-Woonprogramma’s, hoe worden ze gemaakt?
Hans Slim en Klussen & Wonen

Hans Slim, Jan des Bouvrie & TV-Woonmagazine

Wat schrijven (oud)studenten van de ® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB?

Annemiek Gommers
Sharon Hofman
Angela de Vreede
Anneke ter Haar
Marije Develing
Ellen Habraken
Marleen Lips
Margot Leuverink
Jacco van Schuppen
Gerard Koopman


Naast het eerder gehaalde SOR-diploma ’Binnenhuisarchitectuur’ ben ik nu ook geslaagd voor de Applicatie-opleiding.
Een afsluiting van een hele leuke en boeiende opleiding.
Ik heb met veel plezier deze opleiding en de mondelinge opleiding Binnenhuisarchitectuur gevolgd en hoop met de opgedane kennis veel mooie projecten te kunnen maken.
Met veel plezier kwam ik naar de lessen van Jolande, die veel nuttige kennis en tips combineerde met het lesmateriaal uit de mappen.
Ook heb ik veel geleerd door de werkstukken van de medecursisten.
En uiteraard ‘At last but not least’ heb ik tijdens de Master-bijeenkomsten en van de commentaren op de opdrachten die jij verzorgde veel geleerd!
Hartelijk dank!

Ik hoop dat wanneer je nieuws hebt omtrent de interieurwereld je dit wilt doorzenden? 
Hans, hartelijk dank voor de begeleiding en ik hoop dat we contact kunnen blijven houden!
Annemiek Gommers
SOR = Stichting Orde van Register-interterieurontwerpers
Marije Develing is eigenaresse en interieurontwerper bij Maison Belle in Apeldoorn. Ze is getrouwd met Maurits en samen hebben ze twee kinderen Noa en Tom. Ze wonen in een gerenoveerde arbeiderswoning uit 1918.
Een huis vol standaard meubels, als in een showroom, daar gaat haar hart niet sneller kloppen. Die zijn niet spannend, die zie je al zo veel. Marije slaat liever haar slag op speciale adressen of op een rommelmarkt. Uren struinen en speuren, op zoek naar pronkstukken die bij de bewoners past. Voor Marije is het duidelijk: wonen gaat over karakter en gevoel. Ons huis is niet groot maar daar word je creatief van. Als de kamers maar gezellig en goed ingedeeld zijn en we hebben een heerlijke tuin. Zodra het voorjaar begint gaan hier de deuren open en hebben we zeeën van ruimte. ‘Ik ben gek op oude meubels en originele accessoires en daar hoort voor onszelf een oud huis bij. Tafels, stoelen, vazen, bijna alles hier heb ik voor een koopje gevonden en zelf opgeknapt. En het blijft nooit lang hetzelfde staan. Als je zoveel interieurs voorbij ziet komen krijg ik zelf ook regelmatig de kriebels om weer wat aan te passen.

Al sinds kind ben ik bezig met decoreren, praktisch meedenken en sfeer brengen in elk hoekje. Met mijn vriendinnetjes was het spelletje ‘kamertje veranderen en mooi maken’ het leukste om te doen. Ik heb lang gedacht dat iedereen op deze manier bezig was en dacht. Het is voor mij heerlijk om het huis van iemand anders te bekijken, aan te passen en persoonlijk te maken bij de mensen die er wonen. Daarbij moet het praktisch en comfortabel zijn maar praktisch kan juist ook heel sfeervol en mooi! Op een stoel moet je wel kunnen zitten en niet alleen naar kijken. De uitdaging is om een passende stijl bij de bewoners te vinden waar ze zelf nog niet achter zijn. Of dat strak is of landelijk, we werken met alle woonstijlen.
Marije werkte als financieel adviseur maar het creatieve kriebelde aan alle kanten. Steeds opnieuw blijven verhuizen is voor een jong gezin niet erg praktisch. Naast de huizen die we zelf hebben opgeknapt werd me steeds meer gevraagd om advies, bij mensen die hulp nodig hebben met het inrichten van hun huis. Met die ervaring en plezier werd het tijd om het groter aan te pakken. Crisis of niet, om je hart te volgen is altijd een geschikt moment. Na een styling- en fotografieopleiding ben ik de studie binnenhuisarchitectuur bij IVB gaan volgen. Een perfecte en sterke aanvulling bij mijn praktijkervaring. De combinatie van beide maakt het ontwerpen en adviseren nog professioneler en leuker! Mijn ervaring in het bedrijfsleven en marketing opleiding komt me dagelijks te pas bij een eigen bedrijf.

Maison Belle is geboren. We geven interieuradvies, maken interieurontwerpen, doen styling bij huizen in de verkoop en blijven daarbij struinen naar de mooiste inspiratie, interieuroplossingen, woonaccessoires en meubels. Originele materialen geven een huis persoonlijkheid en daarmee zie je karakter van de bewoners. De uitdaging is telkens om de bewoners zo goed aan te voelen om daarbij een interieur te creëren wat helemaal past en hun woonwensen vervult. Dat is geen standaard werk, elk ontwerp en advies wordt voor de klant op maat afgestemd. Daarbij delen we dagelijks de mooiste wooninspiratie via onze Website, Facebook/ Twitter en onze Blog. We komen de mooiste interieurs tegen en willen dat niet voor onszelf houden. Kijk, geniet en laat je inspireren…


Wat schreef Angela de Vreede?

Mijn eerste opdracht!

De opdracht: ontwerp een inrichting, tegen minimale kosten (maximaal € 10.000 Euro) en maak zoveel mogelijk gebruik van de huidige aanwezige materialen en stellingen.

Links oud & rechts nieuw

Met behulp van hetgeen ik reeds in de opleiding ® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB  geleerd heb en door alvast de studieboek met Projecten (Binnenhuisarchitectuur & Winkels) door te nemen, heb ik een plan gemaakt. 
De mond van de opdrachtgever viel open. Hij had gedacht dat ik met één velletje papier zou komen met een aantal tips. Maar in plaats daarvan kreeg hij een heel plan met overzichtstekeningen, sfeertekeningen en een actielijst. Hij was zeer enthousiast en riep meteen; 'zo gaan we het doen'. 
Het leuke is eigenlijk dat zijn medewerkers eerst heel sceptisch waren. 
Maar je leest het ook vaak op internet, onbekend maakt onbemind.
Zo van: hmmmm, wat weet een interieurontwerper nou van een verfgroothandel. 
Diezelfde medewerkers zijn nu ook enorm enthousiast, omdat ze een ruimere werkplek hebben, overzichtelijk, korte looplijnen, vrolijke kleuren, waardoor ze efficiënter kunnen werken. 
Ook van de klanten komen positieve reacties.

Links oud & rechts nieuw

Twee weken voor de opening was de grote wandschildering nog niet gerealiseerd, omdat men geen geschikte kunstenaar kon vinden. Ik heb toen voorgesteld om van deze wand een gastenboek te maken voor de opening, waar de gasten iets op konden schrijven. En dat is gebeurd, met hele leuke reacties. Het duurde even voor men iets op de muur durfde te gaan schrijven, maar daarna liep het storm.
Voor mij was het een mooie opdracht.


Je kent me vast niet meer, maar ik had je in een eerdere mail al laten doorschemeren dat ik wellicht een project in America mocht doen. Afgelopen week ben ik teruggekomen uit New Jesey en het project gaat door !! Ik kan het zelf nog amper geloven. Ik werk nu samen met een Amerikaanse architect.....  
Omdat ook veel via de computer gaat is jouw programma dan wel heel handig.
Zodra ik wat meer weet over het project en het mij gelukt is om er wat moois van te maken, dan ben je één van de eerste die het zal zien.
 

Zonder jouw opleiding was dit nooit gebeurd. Dus mijn dank is groot !! 
 
Groet, 


Anneke ter Haar-BulstraHet zakelijke avontuur is nu echt begonnen. Vandaag heb ik de opdracht gekregen om een prachtige woonboerderij in Elspeet in te richten. Tevens heb ik de opdracht om de huidige te koop staande woning (de villa die ik eerder als opdracht had gebruikt) te verkoopstylen omdat deze niet naar behoren wordt gepresenteerd en daardoor weinig reacties opleveren.
Ik ben heel blij de opleiding te hebben gevolgd, en ben van plan om het uit te bereiden door in het najaar de MasterClass te volgen.
 
Bedankt voor alles!
 
Groet,

Sharon


Moodz Styling is opgericht door Sharon Hofman, afgestudeerd Register interieurstyliste bij het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur.
Al heel jong heb ik mijn passie voor wonen en interieur ontwikkeld, en heb in 1998 diverse certificaten binnenhuisadvies behaald tijdens mijn opleiding aan het HMC te Rotterdam. 
Met het behaalde diploma Interieur-& Verkoopstyling Kleur, Vorm & Styling heb ik besloten om als zelfstandige aan de slag te gaan.Hierbij weer de volgende opdrachten. Wat is het leuk om hiermee bezig te zijn en alles helemaal uit te pluizen.
Bij het keukenontwerp heb ik ervoor gekozen om de bijkeuken erbij te betrekken. Ik ben er maar vanuit gegaan dat ik die vrijheid heb.
Het tekenprogramma is echt handig. 

Inmiddels heb ik besloten dat ik na het afronden van deze studie ook professioneel een eigen befrijfje wil opstarten. De studie bevalt me zo goed, dat ik het ergens jammer vind, dat ik niet veel eerder ben begonnen.


Nou, tot dusver weer. Ik wacht de post af.


Groeten,


Marleen Lips
Bedankt voor de vermelding van mijn opdracht en site op de site van het IVB, ik ben er blij mee.
De laatste maanden heb ik voor mijn bedrijfje M-Home wat kleine opdrachtjes gehad maar Inmiddels heb ik mijn eerste echte (betaalde) opdracht binnen!!
 
Graag wil ik me opgeven voor de Mondelinge Masterclass en dan liefst de zondagsessies.

Ik hoor graag of dit kan.

 
Met vriendelijke groet,
 
Margot Leuverink


Ja, het werkt echt. Het balletje gaat al zachtjes rollen. Erg leuk, ben net in het nieuwbouwhuis geweest, en ze zitten vooral met de keuzes maken van vloeren, deuren, trappen enz. dus daar begin ik mee, ze willen dat ik mee ga winkelen en hun net wat meer zekerheid geven met keuzes maken!

Ellen Habraken


Gisteren kreeg ik de envelop in de bus met de examenuitslag.
Zoals je natuurlijk weet met goed gevolg afgesloten.

Ik wil je graag bedanken voor je begeleiding de afgelopen periode, zowel tijdens de schriftelijke cursus als de MasterClass.

Van je vele verhalen heb ik veel opgestoken en je (schriftelijke) feedback gaf mij vaak een goede stimulans en inspiratie voor de volgende opdracht.

Ik ben ooit aan de studie begonnen vanuit interesse en nieuwsgierigheid.... en nu de praktijk (voldoende inspiratie opgedaan).


Nogmaals heel veel dank!


Groet,

Jacco van SchuppenGerard Koopman was voormalig vakdocent 'Binnenhuisarchitectuur' aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten 'AKI'.
(Academie voor Kunst en Industrie)

De Academie voor Kunst en Industrie, doorgaans AKI genoemd, is een kunstacademie in Enschede (Nederland). Deze academie is opgericht in 1949 door een aantal textielfabrikanten. Na een vijftiental jaren als traditionele kunstnijverheidsschool werd onder de nieuwe directeur professor Joop Hardy de weg naar de vrije moderne kunst ingeslagen. Gedurende enkele tientallen jaren was de AKI de meest vrije kunstacademie in Nederland. Sinds 2002 maakt de AKI maakt deel uit van ArtEZ Hogeschool der Kunsten.


HOME