Selecteer een pagina

Iedereen die met succes een afgeronde opleiding bij het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur (IVB) heeft gevolgd kan in aanmerking komen voor MASTER OF INTERIORDESIGN. De naam is juridisch vastgelegd in Nederland, België en Luxemburg. Ingeschreven onder nummer 716333. Door de juridische onderbouwing is misbruik strafbaar. Het is het exclusieve recht, verleend aan the International Academy for Interior Design (Instituut voor Binnenhuisarchitectuur). Het naam/beeldlogo is vastgelegd in de Benelux.

The International Academy for Interior Design / IVB streeft ernaar om niet alleen een uitstekende opleiding te verzorgen, maar ook de student vertrouwd te maken met het ‘ondernemerschap’ en/of een advies- of ontwerpfunctie in het bedrijfsleven.

Vele IVB-mensen komen heel goed terecht. Toch maken we ons sterk om het resultaat nog verder te optimaliseren. Het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur probeert zich te profileren als een ‘gespecialiseerd opleidingsinstituut’ met dé contacten in het bedrijfsleven. Waar de studie ophoudt bieden we de oud-studenten daarom een extra steuntje in de rug. Daartoe bieden we de (oud) cursisten een Master-certificering. Een initiatief van the International Academy for Interior Design / IVB).

Als je bent ingeschreven, is het toegestaan om het logo en de naam te gebruiken, bijvoorbeeld te gebruiken op je opdrachten, site, visitekaartje en briefpapier.

Inschrijfprocedure

Inschrijven is alleen mogelijk met een diploma van de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers (SOR), dat je kunt halen bij the International Academy for Interior Design. Kosten eenmalig € 99.

Stuur een kopie van je diploma ’Binnenhuisarchitectuur’ en het volledige ingevulde inschrijfformulier naar:

IVB
POSTBUS 464
1400 AL BUSSUM

Stort € 99,-  t.n.v. IVB

IBAN: NL68INGBOOOOO27605

BIC: INGBNL2A

Onder vermelding van ‘MASTER’

Na betaling ontvang je:

  1. Toegekend registratienummer.
  2. Logo.

Inschrijfformulier

Naam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoon
E-mail
Geboortedatum

Ik heb mijn studie gevolgd bij the International Academy for Interior Design (Instituut voor Binnenhuisarchitectuur)  ja / nee*

* NB: dit recht is alleen voor (oud) studenten van the International Academy for Interior Design (Instituut voor Binnenhuisarchitectuur).

Ik heb mijn diploma gehaald op (datum):

(Kopie bijsluiten)

  • Spelregels: alleen (oud) cursisten van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur komen in aanmerking om te worden ingeschreven als Master of Interiordesign.
  • De naam kan alleen gebruikt worden in combinatie met het huislogo.
  • De informatie ontvang je als het verschuldigde bedrag € 99,- door het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur is ontvangen. Je inschrijving is dan officieel.
  • Indien er twee gegronde klachten binnenkomen over zaken die direct met het uitvoeren van je werkzaamheden (advies/ontwerp/verkoop van interieurs) te maken hebben, kan je inschrijving worden geblokkeerd. Dit ter beoordeling van het IVB. De uitspraak van het IVB is bindend. Het inschrijfgeld € 99,- wordt niet teruggestort.

Ik ga akkoord met de voorwaarden,

Handtekening:

Datum:

Titelbescherming
Gezien de internationale ontwikkelingen en de sterke opkomst van ‘Interior Design’ in landen als China en andere Aziatische landen is de naam ‘Interiordesigner’ tegenwoordig een algemeen aanvaard internationaal begrip.

De Nederlandse benaming Binnenhuis- of interieurarchitect zijn titels die alleen zijn voorbehouden aan een meerjarige opleiding die specifiek kan worden gevolgd aan een Kunstacademie. Daarna zijn er onder bepaalde voorwaarden mogelijkheden om in te schrijven bij het Architectenregister. Deze regeling wordt ook door de ® International Academy for Interior Design / Instituut voor Binnenhuisarchitectuur / IVB onderschreven.

De opleiding aan ® International Academy for Interior Design / Instituut voor Binnenhuisarchitectuur / IVB is hierop niet gericht. Afgestudeerden kunnen zich dan ook niet inschrijven bij het Architectenregister. Wel staat inschrijving vrij bij de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers. Het gevoerde naam/merk logo is: Register-interieurontwerper. Ook is het mogelijk om in te schrijven bij het Masterregister.