Selecteer een pagina

International Academy for Interior Design

Opgericht door architect, binnenhuisarchitect, stylist, programmamaker en auteur van verschillende boeken over interior design Hans Slim.

Het onderscheidend vermogen van Hans Slim ligt vooral in het maken van een snelle vertaling van het aanwezige object in het gewenste object. Zeker als het gaat om een schetsontwerp of om te bepalen of een project haalbaar is, zijn snelheid (vaak binnen enkele dagen), perfecte presentatie en scherpe prijzen een winnende strategie. Het risico van de ontwikkelaar wordt hierdoor tot een minimum teruggebracht. Daarbij slaagt Hans erin om door zaken heen te kijken. Reeds bij binnenkomst van een object ziet hij welke wijzigingen echt nodig zijn om bij te dragen aan het goed leefbaar of werkbaar maken van het object en welke wijzigingen nodig zijn om de woning, appartement of bedrijfs- of winkelruimte een uniek karakter te geven. Daarbij laat hij zich zoveel mogelijk leiden door het bestaande object.

Hans Slim heeft Bouwkunde en Binnenhuisarchitectuur gestudeerd aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Aanvullend heeft hij verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van binnenhuisarchitectuur. Hij staat ingeschreven als binnenhuisarchitect in het architectenregister onder registratienummer: 4.890325.045.

Hij heeft zich naast reguliere opdrachten, vooral onderscheiden in het transformeren van bedrijfsruimten, waaronder pakhuizen en banken, in appartementen. Bekende objecten zijn onder meer de voormalige pakhuizen aan de Brouwersgracht in Amsterdam en diverse woonprojecten in Zuid-Frankrijk en Portugal.

Naast interieurarchitect en interior designer, heeft Hans zich ook onderscheiden als ontwerper, gastdocent en schrijver van boeken op het gebied van wonen, styling, binnenhuisarchitectuur en winkelarchitectuur. Zijn boeken zijn zowel geschikt voor studiedoeleinden als voor de professional en de consument.

Tevens is hij de ontwerper en bedenker van uiteenlopende winkelconcepten, promotiefilms, boeken en commercials. Zo heeft hij het boekje ‘Uw Droomhuis’ gemaakt in opdracht van een bekende keten woonwinkels.

Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de populariteit van het interieur bij het Nederlandse publiek door de binnenkant van het huis naar buiten te brengen in diverse televisieprogramma’s. Zo is hij de bedenker van het TV-format TV-Woonmagazine en voormalig presentator van onder meer Eigen Huis & Tuin, Koffietijd! en Klussen & Wonen.

Regelmatig treedt Hans op als (gast)docent, geeft hij lezingen voor studenten, verenigingen, bibliotheken, stichtingen en schrijft hij columns. 

Enkele titels

Opdrachtgevers o.a.:
Ariadne, Atag, Applied Materials European Headquarters, Avro, Bouwfonds, de Baderie, BAM, het Beste, de Bijenkorf, Docra Holding, Evangelische Omroep, Fan Media, Gamma, Gemeente Bloemendaal, Grolsche, Home Center Wolvega, Heymans, Heilijgers, Heineken, Hunter Douglas (Luxaflex), Informations Builders, Intres, Van Keulen Mobielbouw, KRO-radio, Lobato Fashion, (Confectie Centrum), NCRV-televisie, Nouveau, Lundia, John de Molprodukties (Endemol en Talpa), Morres, Praxis, RABO, Rock Lapinus, SBS-6, Service Pers, Sphinx, Tapijtcentrum Nederland, Telefonica, de Telegraaf, Tenfold, Trendhopper, Tirion, UWV, VT-Wonen, Wegener, Wereldtentoonstelling Sevilla, RTL-4, Veronica.e.v.a.

Docent:
® Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB/International Academy for Interior Design

Gastdocent bij onder meer:
ID-College Gouda
Academie voor Techniek Utrecht
ROC-Leiden
ROC-Vlissingen

Van studenten

REFERENTIE

Ja, het werkt echt. Het balletje gaat al zachtjes rollen. Erg leuk, ben net in het nieuwbouwhuis geweest, en ze zitten vooral met de keuzes maken van vloeren, deuren, trappen enz. dus daar begin ik mee, ze willen dat ik mee ga winkelen en hun net wat meer zekerheid geven met keuzes maken!

Ellen Habraken