Mondelinge beroepsopleiding Binnenhuisarchitectuur

® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB


HOME


lpgo
The International Academy for Interior Design (IVB) is een CRKBO (Centraal Register Beroepsonderwijs) erkende onderwijsinstelling.

Er zijn nog DRIE plaatsen beschikbaar. In sommige gevallen vergoedt het UWV de hele opleiding. Vraag informatie.
€ 850 inclusief excursie, de twee studiemappen, Stylingboek en koffertje.
info@binnenhuisarchitectuur.nl

In september start de nieuwe mondelinge beroepsopleiding 'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling'. Na afloop kun je examen doen bij de Stichting SOR. Hierna kun je je inschrijven als 'Master of Interiordesign'. Het studiepakket bestaat uit: Twee studieboeken (bijna 1000 pagina's), een studieboek over kleur en een handig opdrachtenkoffertje. Alle boeken zijn geschreven en/of onder redactie van Hans Slim, de docent. Bij de studie hoort een excursie met als onderwerp 'PopUp-stores'. Bovendien wordt je betrokken bij de opdrachten waar op dit moment aan gewerkt wordt zoals hightechkantoor en appartementen en hotel.


Datum werkbezoek Amsterdam i.o. met de studiegroep
Datum demonstratie SketchUp i.o. met de studiegroep

maandagavond 12 september
maandagavond 19 september
maandagavond 26 september
maandagavond   3 oktober

Herfstvakantie

maandagavond 31 oktober
maandagavond   7 november
maandagavond 14 november
maandagavond 21 november
maandagavond 28 november
maandagavond 12 december


Tijden: 19.00 tot 21.00 uur
Eigen parkeerruimte
Lokatie: 't Gooi
plaatje.1

plaatje.2
Wat leer je? We gaan ervan uit dat je creatief bent. Maar hoe zet je nu een idee om in een uitvoerbaar plan? Presentatie en uitvoering is een belangrijk onderdeel.
Er zijn een aantal opdrachten waarin we je begeleiden, zoals een hotelkamer in het Carlton Hotel aan de Boulevard de la Croisette in Cannes. Hiervoor heb je niet alleen een perfect plan voor nodig maar ook de styling is bepalend.
Informatie:
info@binnenhuisarchitectuur.nlJe kunt je nu inschrijven

Klik op:
inschrijfformulier

NAJAAR 2016
Mondelinge opleiding voor het diploma 'Binnenhuisarchitectuur'.
Examen wordt afgenomen door de Stichting Orde van Register Interieur-ontwerpers.
Tijdens de opleiding word je een SketchUp demonstratie aangeboden.
Een middagexcursie met als onderwerp: PopUp-Stores.
Workshop: Hoe kom ik aan opdrachtgevers?
Workshop: Hoe genereer je publiciteit?
Je kunt je nu inschrijven voor de najaarssessie 2016, data staan hieronder aangegeven.
Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.


Excursie mondelinge opleiding
ex.1ex.2

Wat schrijft Joke?
In het voorjaar van 2015 ben ik op het internet op zoek naar een opleiding binnenhuisarchitectuur en daar kom ik Hans Slim (Instituut voor Binnenhuisarchitectuur) weer tegen! Heel fijn, want jaren geleden heb ik bij hem met veel plezier een workshop gevolgd en daar heb ik de afgelopen jaren stiekem weg al veel aan gehad. (Maar ja, wat wil je ook als je eens in de zoveel jaar i.v.m. werk naar een ander deel van Nederland verhuist?).

Dit najaar (2015) heb ik met een kleine groep enthousiastelingen bij hem de opleiding gevolgd. In 10 avonden tijd overlaadt Hans je in een losse sfeer met zijn kennis en ervaring en leer je in korte tijd de mooiste plattegronden te tekenen, waarbij je op een creatieve manier invulling geeft aan het wensenlijstje van de opdracht, het zogenaamde “programma van eisen”. Ook is er alle ruimte om je verder te verdiepen in het maken van perspectieftekeningen en moodboards. Het resultaat wordt iedere keer groepsgewijs besproken en wat leer je dan veel van én met elkaar! Ieder geeft op zijn eigen manier invulling aan de opdracht en zo kom je direct op nieuwe ideeën, waarbij Hans de mogelijkheden én natuurlijk ook de onmogelijkheden van je plattegrond bespreekt. Je komt tot een unieke én vooral praktische oplossing; dus geen eenheidsworst.
Je creativiteit wordt echt geprikkeld!

Trouwens, de 2 lesmappen van de opleiding puilen uit van de informatie over alles wat met wonen te maken heeft en ze zijn dan ook een prima naslagwerk waar ik nog veel gebruik van zal maken!

Kortom, ik heb aan deze opleiding heel veel plezier beleefd. Eerst nog even in januari 2016 examen doen en daarna het geleerde in de praktijk gaan brengen. Kom maar op met die opdrachten!Joke Küppers

Casa-A-Terra
geWOON THUIS in Interieurdesign & Styling
Tureluur 12 – 5165 KD WASPIK
M: 06 – 104 105 54

Joke Küppers, nu 59 jaar, bouwde al als kind met de Lego-steentjes van haar oudere broers hele huizen en kastelen en is nog steeds fanatiek bezig met het ontwerpen van interieurs.
Dit doet ze naast haar praktijk voor voetreflextherapie (A-Terra) die haar ook op het spoor heeft gezet van Feng Shui, een Chinese/Oosterse leer om ervoor te zorgen dat je huis een thuis is waar je tot rust komt én je je weer kunt opladen.

Haar ideaal is om – naast voetreflextherapie – haar cliënten advies te kunnen geven om voor hen een woonomgeving te creëren waarin zij kunnen bijkomen van alle drukte en stress. Daarbij maakt ze gebruik van de kennis van een uniek en praktisch ontwerp volgens de binnenhuisarchitectuur én van de richtlijnen van Feng Shui. Zo wordt je huis een echt thuis waar jij helemaal jezelf mag zijn!


UWV Scholingsvoucher
Bent je 50 jaar of ouder en heb je een WW-uitkering? Dan kun je bij UWV subsidie aanvragen voor een opleiding. Die subsidie heet een scholingsvoucher. De hoogte ervan is maximaal 1.000 euro (inclusief btw). Dit bedrag is bedoeld voor alle kosten die bij de opleiding horen, zoals examengeld of boekengeld. Reiskosten worden niet vergoed.
Wanneer kun je een scholingsvoucher aanvragen?

Wanneer je denkt dat een kans op een baan groter wordt als je een opleiding volgt die niet in de lijst met meest voorkomende vacatures in je regio staat of:
Je volgt een opleiding gericht op een beroep die in de meest voorkomende vacatures in je regio wordt gevraagd. Bekijk de lijst met meest voorkomende vacatures in je regio op www.werk.nl of:
Je hebt na scholing uitzicht op een baan bij een werkgever voor minimaal 3 maanden. De baan is voor minimaal de helft van het aantal uren waarvoor je recht heeft op een WW-uitkering. Het minimum is 12 uren per week. Kijk voor de voorwaarden en een aanvraagformulier op www.uwv.nl/50-plus.

Direct na je opleiding kun je je aansluiten bij het netwerk van interieurcoaches. Je doet dan tegelijk praktijkervaring op en kunt met regelmaat (betaalde) opdrachten verwachten.

Tegelijk opdrachten/werk?
Naast interieuropleidingen kunnen we je één of meerder praktijkdagen aanbieden. Je leert om met meerdere mensen aan een project te werken. (woonkamer-eetkamer-slaapkamer enz.) Onder begeleiding kun je je verder bekwamen in presentatie technieken. Als je het diploma heb gehaald kun je je aansluiten bij onze beroepsorganisatie. Je wordt dan onmiddellijk betrokken bij (betaalde) praktijkopdrachten. Met deze ervaringen ben je nog beter in staat een eigen praktijk op te bouwen. De organisatie heeft directe contacten met de grote aanbieders in Nederland.

Meer informatie over de opleidingen?
Klik op:
GRATIS aanvullende informatie? Stuur een mail: info@binnenhuisarchitectuur.nl Heb je specifieke vragen of wil je dat we terugbellen? Geef dan je telefoonnummer en een tijdstip wanneer je gebeld wilt worden.

Master of Interieurdesign
Register-interieurontwerper

schermafbeelding-2011-04-04-om-13.57.54

Datum werkbezoek Amsterdam i.o. met de studiegroep
Datum demonstratie SketchUp i.o. met de studiegroep

maandagavond 12 september
maandagavond 19 september
maandagavond 26 september
maandagavond   3 oktober

Herfstvakantie

maandagavond 31 oktober
maandagavond   7 november
maandagavond 14 november
maandagavond 21 november
maandagavond 28 november
maandagavond 12 december


Tijden: 19.00 tot 21.00 uur
Eigen parkeerruimte
Lokatie: 't Gooi

Door de zeer persoonlijke begeleiding zijn de plaatsingsmogelijkheden beperkt.

Inschrijven? Klik op: inschrijfformulier

Master of Interiordesign
Register-interieurontwerper

DSC01597
Tijdens de studieavonden, ontvang je aanvullende informatie. Ook gaan we diverse proefexamens behandelen. Je krijgt op elke bijeenkomst een opdracht.
Ook informeren we je over het opzetten van een eigen adviespraktijk. Deze informatie ontvang je ook per e-mail.
Door een samenwerkingsovereenkomst krijg je ook een inleidende demonstratie van SketchUp door DWanimations. (Opdrachtgevers: EndeMol, Philips, KLM enz.)
Ook is er een samenwerkinsgverband met de Interieurcoaches, hierdoor kunnen we je vrij snel introduceren op de arbeidsmarkt voor korte (betaalde) leeropdrachten.
De opleiding is zeer intensief en we proberen een slagingsgscore van 100% te halen. Dit vergt de nodige inzet.
De examens worden afgenomen door de Stichting Orde van Register Interieurontwerpers op 8 mei 2015.


Het verschil met andere opleidingen?

Alle studiematerialen worden zelf ontwikkeld. Praktijkervaringen en creatieve inspiratie is de basis van succes. De studiematerialen worden ook gebruikt op vele scholen en andere lesinstituten.

Een studie bij het IVB wordt aangevuld met (internet) informatie over inkoopadressen, woontips, inspiratiebronnen en artikelen in tijdschriften. Als je op zoek bent naar een opleiding die iets dieper gaat en professionele oplossingen zoekt dan heb je alleen nog (veel) ambitie nodig.
Voor de mondelinge opleiding die in januari begint kun je je nog opgeven. Liever schriftelijk? Dan kun je onmiddellijk starten. Door onze connecties met de Interieurcoaches kunnen we ook zorgen dat je de nodige (betaalde) werkervaringen opdoet.
Complete (mondelinge) opleiding € 850 inclusief alle studiematerialen, introducties in netwerken, internetondesteuning, Demo SketchUp, examentraining enz.

DSC01559

Klik op:
GRATIS aanvullende schriftelijke studie-informatie en je ontvangt tevens een GRATIS digitale versie van het boek 'Van Woonhuis tot Droomhuis', Basisboek voor Binnenhuisarchitectuur.

Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar voor de studie die start in september 2015.
De lokatie is op een exclusief topadres in 't Gooi.
Super persoonlijke begeleiding, 24 uur service, de beste studiematerialen.
Zelfs de studieprijs € 850 is uitzonderlijk.
Wel eisen we: ambitie, inzet en hard werken.
We bieden deze kans aan slechts tien mensen!

Zie voor data en inschrijfformulier de lijst verderop.

IMG_5399
Een demonstratie van digitale presentatie tijdens de avondopleiding. Uitsluitend de absolute topmensen uit de praktijk worden hiervoor uitgenodigd.
Hier zie je Dirk de Jongh.


Studeren bij een kleine gespecialiseerde opleider heeft zo zijn voordelen......
info@binnenhuisarchitectuur.nl
Reactie:
Ruim een week geleden heb ik een les mogen wonen van Hans Slim. Ik heb cursisten gesproken en ik heb hun werk gezien. Ik heb een geweldige dag gehad, waarvoor ik Hans nog hartelijk wil bedanken. Het geeft mij een goed beeld van wat ik ga leren en hoe de cursisten het oppakken en hoe het gaat in een les.Serie 2
Bedrijfsopleiding. Niet meer beschikbaar


Serie 3
Bedrijfsopleiding. Niet meer beschikbaar

De opleiding 'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling' is niet alleen gericht om een succesvol ontwerp te maken, maar je leert ook plattegronden tekenen en de noodzakelijke kennis over bouwkunde. Vanzelfsprekend is ook materialenkennis een belangrijk onderdeel.
Perspectieftekenen, zowel handmatig als op de computer horen bij de studie. Voor alle onderwerpen klik verderop op de inhoud van de studieboeken.
CRKBO (Centraal Register Beroepsonderwijs) heeft de beroepsopleidingen van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur namens het Ministerie van Onderwijs (vertegenwoordigd door CPION = Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland) vrijgesteld van BTW.
Het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur staat geregistreerd onder de naam ® International Academy for Interior Design.

Doe eerst de beroepstest:
Beroepstest voor een opleiding 'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling'

Kijk ook eens bij:
Mijn eerste betaalde opdracht.....

Liever een schriftelijke opleiding ’Binnenhuisarchitectuur?’
Klik op:
Schriftelijke opleiding

De opleidingen staan onder supervisie van Hans Slim. Hij verzorgt ook gastcolleges en de mondelinge MasterClass.
De studieboeken zijn ook door hem ontwikkeld en worden enige keren per jaar bijgewerkt. Hij begeleidt de werkstukken van de mondelinge opleidingen.
Bij deze opleiding wordt gebruikt gemaakt  de uitgebreidere handboek-versies (Auteur Hans Slim, ruim 900 pagina's) i.p.v. de Educatief-uitgaven die overigens ook door Hans Slim zijn geschreven. De laatste boeken zijn leverbaar via de boekhandel.
De uitgebreide handboeken zijn
niet leverbaar via de boekhandel en worden alleen gebruikt bij het IVB en het reguliere vierjarig dagonderwijs.
Zie voor de inhoud en onderwerpen:
Studieboeken

Lees verderop de data van de series.
I.v.m. de intensieve begeleiding is het aantal deelnemers gemaximaliseerd op 12 deelnemers.Meer informatie? Mail dan even je naam & adres naar:
info@binnenhuisarchitectuur.nlMONDELINGE AVONDOPLEIDING
'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling'


Er wordt vanzelfsprekend gebruik gemaakt van de nieuwste studieboeken.

Tijden: 19.00 tot 21.00 uur.

Inschrijven?
Klik op:
Inschrijfformulier mondelinge beroepsopleiding ’Binnenhuisarchitectuur’

Bovendien ontvang je:
Vele IVB-studenten zijn van een plan naast een adviesburo ook een webshop ‘Interior & Lifestyle’ te starten. Daarom ontvang je ook een handleiding voor het opzetten van een site en webwinkel. Vele handige tips, trucs en aanwijzingen.
Vanzelfsprekend ontvang je ook de Nederlandstalige instructie CD-Rom Sketch-Up perspectieftekenen.

Tijdens de opleiding is er ook een SketchUp demonstratie/instructie.


Opleidingsprijs € 850, hierin is de Volwassen Educatie Studiebijdrage van € 355 reeds verwerkt.
De prijs is inclusief de studieboeken (laatste druk), examentraining en persoonlijke begeleiding.
Er komen nagenoeg geen kosten meer bij. M.u.v. tekenpapier, liniaaltje, enkele (kleur)viltstiftjes en een potloodje.
Maximaal 12 studenten per serie!

Zie ook de volgende veel gestelde vragen:
Inhoud deel 1 De onderwerpen van de studieboeken
Inhoud deel 2 De onderwerpen van de studieboeken
Inhoud deel 3 De onderwerpen van de studieboeken
Proefles Een kijkje in de studieboeken
Beroepstest Een test om te checken of je dit beroep wel echt leuk vindt
Auteur lesboeken
Master of Interiordesign
Reacties
MasterClass
MasterClass Demo
SOR Stichting Orde van Register-interieurontwerpers
Register-interieurontwerper
Master of Interiordesign
Hoe lang moet een opleiding duren?
Gratis plaatsing op Platform Interieurontwerpers, Interieur- & Verkoopstylisten?
Examen
Wat is het verschil met andere opleidingen?
Inschrijfformulier voor de mondelinge opleiding ’Binnenhuisarchitectuur’
Schriftelijke informatie?


De mondelinge beroepsopleiding kan worden afgesloten met een examen, afgenomen door de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers.
Het diploma geeft recht om toe te treden tot het Masterregister (Master of Interiordesign) en/of SOR-Register (Register-interieurontwerper).
De Registerinschrijvingen zijn juridisch vastgelegd in de BeNeLux onder nummer 716333 en S194608.
Een drie daagse mondelinge MasterClass is facultatief.


De studie bestaat uit tien mondelinge bijeenkomsten en de nodige thuisstudie.
Je bent ongeveer 10 tot 15 uur per week bezig. 
Dat geldt ook voor de interval tussen het eerste blok van vijf lessen en het laatste blok van vijf lessen.
Op elke studiebijeenkomst krijg je een opdracht. De opdracht wordt in de volgende les besproken.
Bovendien wordt een gedeelte van de bijeenkomst besteed aan theorie. Met name voor de examenvakken. Inclusief examentraining
Als je geen doorzettingsvermogen en/of ambitie hebt dan is deze zware studie niet aan te bevelen.
De studie wordt over het algemeen ook vergoed door het UWV.


INFORMATIE
Tijdens de intensieve opleiding word je getraind in o.a. creatieve woonoplossingen (woonkamer, slaapkamer, hal, werkkamer, kinderkamer enz.), basistechniek keuken- en badkamerontwerp, verlichting, kleuren en materialenkennis. Je bent in staat om een creatief ontwerp te maken d.m.v. een aantrekkelijke presentatie. Bovendien krijg je de nodige stylingervaring.
De opdrachten worden per week in moeilijkheidsgraad verder opgebouwd. Door het werken in een kleine groep krijg je een gezonde competitie en daardoor snel resultaat.
Het studieniveau ligt voor vele onderwerpen op HBO-niveau. Enkele onderwerpen gaan iets verder. Zie hiervoor ook de inhoud van de studieboeken.
Voor de mondelinge beroepsopleiding worden dezelfde studieboeken gebruikt als voor de schriftelijke opleiding.
De boeken zijn geschreven en ontwikkeld door the International Academy for Interior Design (Instituut voor Binnenhuisarchitectuur). De teksten en foto’s worden regelmatig geactualiseerd.
De studieboeken zijn fullcolour uitgevoerd. In totaal 935 pagina’s.
Vele andere bekende lesinstituten maken (ook) gebruik van een aantal IVB-teksten. O.a. de uitgave van Educatief is een licencie-uitgave en geschreven door the International Academy for Interior Design (IVB).
De Special ’Projectarchitectuur’ (Binnenhuisarchitectuur & Winkels) is alleen beschikbaar voor de studie van the International Academy for Interior Design (IVB) als bijlage in de tweede studiemap.

DIT GA JE DOEN
Niet alleen ontdek je tijdens het maken van de praktijkopdrachten je creativiteit maar ontwikkel je ook je persoonlijke vaardigheden.

DIT ONTVANG JE
Twee zwarte IVB-Designmappen met in totaal 935 genummerde pagina's. Actueel en steeds aangepast aan de huidige situatie.
De cursusboeken van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur worden o.a. ook gebruikt in het dagonderwijs op vele ROC-scholen.

VOOROPLEIDING

Ambitie en inzet zijn erg belangrijk. Een algemene ontwikkeling op het niveau van enige jaren voortgezet onderwijs is gewenst. Feeling met interieurs en een redelijke kennis van de Nederlandse taal.

CURSUSLOKATIE
De studielokatie is eenvoudig bereikbaar. Voldoende gratis en veilige parkeerruimte.

STUDIEBELASTING
Onderschat dit niet. Om redelijk succesvol de opleiding af te sluiten zul je afhankelijk van talent en kennis minimaal 150 tot 250 uur moeten investeren.
Bij elke les ontvang je een opdracht die thuis uitgevoerd moet worden. Daarnaast kost ook het bestuderen van de theorie (materialenkennis enz.) de nodige tijd.
Alleen mensen met veel inzet, ambitie en gedrevenheid zijn in staat een dergelijke opleiding met succes af te ronden.

WAT IS HET VERSCHIL MET DE BEROEPSOPLEIDING ’INTERIEUR- EN VERKOOPSTYLING’?
Wat is het verschil met de bestaande beroepsopleiding ’Interieur’- & Verkoopstyling’ van the International Academy for Interiordesign (Instituut voor Binnenhuisarchitectuur)?
In de opleiding ’Interieur- & Verkoopstyling’, wordt het zwaartepunt alleen gelegd op styling-, kleur- en decoratieadvies.
Maar bij de mondelinge avondopleiding ’Binnenhuisarchitectuur’ komen ook onderwerpen als (nieuwe) indelingen en plattegronden voor praktische badkamers, keukenindelingen, verlichtingsplannen, tekenen enz. ter sprake.

LET OP
Je ontvangt automatisch een studiebijdrage voor de beroepsopleiding 'Binnenhuisarchitectuur'.
Er zijn wel enkele voorwaarden: Alleen als je 18 jaar bent en niet ouder dan 63 jaar, dan kom je in aanmerking voor de Volwassen Educatie Studiebijdrage (tweede kans onderwijs). De bijdrage is eenmalig € 355 per student(e).
Vergeet dus niet je geboortedatum in te vullen. Het IVB wikkelt de procedure af.

HOE GROOT IS DE GROEP?
De studiegroepen bestaan uit maximaal 12 mensen. Om optimaal studieresultaat te bereiken is voor kleinschaligheid gekozen. Hierdoor is het onderlinge contact tussen docent en student optimaal.

JE WILT NOG MEER?
Overweeg dan eens een driedaagse mondelinge MasterClass. Je leert in korte tijd op een makkelijke manier je ontwerpen op een professioneel niveau te presenteren.
Waar de mondelinge avondopleiding gericht is op het behalen van een goede basiskennis en een diploma gaat de MasterClass een stapje verder.

EXAMEN
De beroepsopleiding ’Binnenhuisarchitectuur’ kan worden afgesloten met een erkend examen, afgenomen door de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers (SOR).
Het diploma geeft recht om toe te treden tot het Masterregister (Master of Interiordesign) en/of SOR-Register (Register-interieurontwerper).
De Registerinschrijvingen zijn juridisch vastgelegd in de BeNeLux onder nummer 716333 en S194608.
Het examen is conform de oorspronkelijke en goedgekeurde versie door de Minister van Onderwijs & Wetenschappen bij beschikking van 24 augustus 1993, kenmerk CFI/F/BV-93054216. I.v.m. een aantal aanpassingen in de Wet op het Onderwijs zijn een beperkt aantal punten aangepast aan de vigerende eisen. De uitvoering berust bij de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers.
Overigens worden deze IVB-opleidingen ook gebruikt op een aantal ROC-scholen in Nederland. De examens zijn gelijk aan de examens van the International Academy for Interior Design (IVB) en vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Orde van Register-interieurontwerpers.

Een drie daagse mondelinge MasterClass is facultatief.

AMBITIE
Denk goed na voor je je inschrijft. Waarom? Het IVB bereikt meer met mensen die barsten van ambitie dan mensen die in een impuls iets bestellen.

AANTREKKELIJKE ACTIVITEITEN?
Vele van de oud IVB-studenten starten een eigen adviesburo op het gebied van 'Binnenhuisarchitectuur' en/of 'Interieur & Verkoopstyling'.
Juist in dit beroep is het mogelijk om andere activiteiten (bijv. gezin) heel goed te combineren met deze creatieve werkzaamheden. Je hebt geen speciaal kantoor nodig en kunt vaak gewoon vanuit huis werken.
Ook worden de oud-studenten vaak gevraagd voor het geven van workshops en/of aanvullende parttime activiteiten in het (interieur)bedrijfsleven.

STUDIEPRIJZEN?
Waarom zijn de prijzen voor een IVB-opleiding lager dan andere vergelijkende instituten?
Allereerst door de studiebijdrage 'Volwassen Educatie Studiebijdrage (tweede kans onderwijs).
Bovendien biedt the International Academy for Interior Design (IVB) geen tientallen verschillende opleidingen, maar is gespecialiseerd in één onderwerp.
De beroepsopleidingen van het IVB zijn door het Ministerie vrijgesteld van BTW.
Alleen gemotiveerde mensen die echt iets willen bereiken zijn welkom. Wij zorgen voor de support!

LEVERINGSVOORWAARDEN MONDELINGE OPLEIDING
Door het inschrijfformulier te mailen, geeft u aan akkoord te gaan met de annuleringsvoorwaarden. Indien u 21 dagen voor de startdatum annuleert bent u het gehele studiebedrag verschuldigd. Indien u annuleer na uw inschrijving , maar voor 21 dagen van de startdatum dan bent u 50% van het studiebedrag verschuldigd.

UWV

De International Academy for Interior Design is aangesloten bij het UWV. Voor zover u voor omscholing en/of bijscholing in aanmerking komt, worden de studiekosten 100% vergoed, inclusief het examen .

PLATFORM
Als je na het behalen van het diploma ’Binnenhuisarchitectuur ’ een adviespraktijk start en je hebt een website en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel dan kun je je ook inschrijven bij het :
Landelijk Platform van Interieurontwerpers en Interieurstylisten
Gerubriceerd op provincie en land.

Dit mailde Nicole:

Vorig jaar september ben ik begonnen met de mondelinge avondopleiding wat ik met veel plezier in februari heb afgerond. 

Ik kan zeker iedereen de mondelinge klas aanbevelen. Je leert snel  en het is ook heel leuk om te zien hoe je toekomstige collega’s de weekopdrachten hebben gemaakt. Ik moet ook zeggen dat ik daar ook veel van heb geleerd.

Al moet ik wel eerlijk bekennen dat het geen gemakkelijke opleiding is en daar bedoel ik mee dat je echt wel per week 5 a 8  uur nodig heb om te studeren en de weekopdracht uit te voeren. Maar als dit je passie is, dan komt het zeker goed! Na weken de mondelinge avondopleiding te hebben gevolgd werd ik steeds enthousiaster. Ik vond het gewoon jammer dat het afgelopen was. 


Om toch meer van dit vak te leren heb ik mijzelf opgegeven voor de MasterClass, waar ik nog meer tips en trucs heb geleerd. Ik had van mijzelf nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden, maar door deze twee opleidingen ga ik nu voor mijzelf beginnen. Ik heb nu mijn website af en een paar praktijkopdrachten gedaan voor kennissen en familie.


Hans, ik wil je graag bedanken voor de twee mooie opleidingen, die ook niet te duur zijn zodat iedereen een kans heeft om deze opleidingen te volgen.


Thanks!!


Groetjes Nicole van Tilburg