Selecteer een pagina

Schriftelijke beroepsopleiding

‘Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling’

Complete schriftelijke opleiding voor € 675,-* inclusief alle studieboeken, verzendadres Nederland

* Kosten voor personen die in aanmerking komen voor een studiebijdrage. Voor het buitenland gelden aangepaste tarieven afhankelijk van portokosten

Wil je in jouw eigen tempo en tijd de belangrijkste ins & outs van binnenhuisarchitectuur leren? Maar wel kunnen profiteren van goede persoonlijke begeleiding? Zodanig dat je na afloop van de opleiding mensen en bedrijven goed kunt adviseren, creatieve en overtuigende ontwerpen kunt maken en het gehele proces vakkundig kunt begeleiden? Ontdek dan de voordelen van de schriftelijke opleiding Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling. Ontwikkeld door en met persoonlijke begeleiding van Hans Slim.

De opleiding is erop gericht je kennis te laten maken met zoveel mogelijk aspecten van binnenhuisarchitectuur. Je leert een ontwerp te maken, plattegronden te tekenen, perspectieftekenen, de noodzakelijke kennis over bouwkunde en materialen.

Enkele onderwerpen van de studieboeken:
Binnenhuisarchitectuur & De Basisprincipes
Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling
Binnenhuisarchitectuur & Winkels

Vooropleidingseisen
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is voor het goed doorlopen van de opleiding interesse in interieurvormgeving gewenst. Evenals de nodige vaardigheid in de Nederlandse taal.

Wat mag je verwachten van de opleiding?
Na het behalen van het examen ben je in staat om een tekening te maken en een creatief plan te vertalen in een uitvoerbaar ontwerp. Inclusief een moodboard en materiaal- en werkomschrijving. Voor de opleiding maken we gebruik van dezelfde lesstof en studieboeken die worden gebruikt op een aantal MBO-opleidingen in Nederland.

CRKBO (Centraal Register Beroepsonderwijs) heeft de beroepsopleidingen van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur namens het Ministerie van Onderwijs (vertegenwoordigd door CPION = Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland) vrijgesteld van BTW.
Het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur staat geregistreerd onder de naam ® International Academy for Interior Design.

Dit betekent dat je in aanmerking kunt komen voor een studiebijdrage voor de beroepsopleiding ‘Binnenhuisarchitectuur’ in het kader van Volwassen Educatie Studiebijdrage (tweede kans onderwijs). De bijdrage is eenmalig € 355,- per student, waarmee de opleidingsprijs € 675,- bedraagt voor studenten in Nederland. Voorwaarde is dat je leeftijd ligt tussen de 18 jaar en 63 jaar. Vergeet dus niet je geboortedatum in te vullen. Het IVB wikkelt de procedure af. Betaling in termijnen is mogelijk.

Mocht je niet in aanmerking komen voor de studiebijdrage dan bedragen de kosten voor de opleiding € 1.030,- voor personen in Nederland. Door hogere kosten voor portokosten liggen de prijzen voor het buitenland iets hoger.

De prijs is inclusief schriftelijke huiswerkbegeleiding. Aanvullende kosten zijn zeer gering en betreft de aanschaf van tekenpapier, liniaaltje, enkele (kleur)viltstiftjes en een potloodje.

Maximale studietijd 36 maanden
Maar het is vanzelfsprekend mogelijk om de opleiding in enkele maanden te doen. De minimumtijd die je toch over het algemeen nodig hebt is zes maanden. De gemiddelde studietijd is ongeveer 15 tot 19 maanden.
Je kunt helemaal zelf je studietempo en vakanties bepalen. Langer of korter kan natuurlijk ook, je bepaalt het zelf.
De studiebelasting is ongeveer 150 tot 250 uur afhankelijk van ambitie, talenten en inzet.

Voorbeeld studiebelasting 250 uur
Studietijd 15 maanden, gemiddeld ruim 4 uur per week.
Studietijd 19 maanden, gemiddeld ruim 3 uur per week.

Voorbeeld studiebelasting 150 uur
Studietijd 15 maanden, gemiddeld ruim 3 uur per week.
Studietijd 19 maanden, gemiddeld ruim 2 uur per week.

Het is slechts een theoretische benadering gebaseerd op gemiddelde cijfers.

UWV-Scholingsvoucher
Ben je 50 jaar of ouder en heb je een WW-uitkering? Dan kun je bij het UWV subsidie, oftewel een scholingsvoucher ter waarde van maximaal 1.000 euro (inclusief btw), aanvragen voor deze opleiding. Dit bedrag is bedoeld voor de kosten voor de opleiding, examengeld en boekengeld. Reiskosten worden niet vergoed.

Wanneer kun je een scholingsvoucher aanvragen?
Wanneer je denkt dat een kans op een baan groter wordt als je een opleiding volgt, gericht op een kansrijk beroep. Of je hebt na scholing uitzicht op een baan bij een werkgever voor minimaal 3 maanden. De baan is voor minimaal de helft van het aantal uren waarvoor je recht hebt op een WW-uitkering, met een minimum van 12 uur per week. Kijk voor de voorwaarden en een aanvraagformulier op www.uwv.nl/50-plus.

Programma:
Creativiteit
Ontwerptrucs
Presentatietechniek
Materiaal- en werkomschrijving
Marketing
Materialenkennis
Inleiding perspectieftekenen

We gaan ervan uit dat je creatief bent. Maar hoe zet je nu een idee om in een uitvoerbaar plan? We besteden daarom ook veel aandacht aan presentatie en uitvoering, zodat je goed voorbereid bent op het examen dat wordt afgenomen door de Stichting Orde van Register Interieur-ontwerpers.

CRKBO (Centraal Register Beroepsonderwijs) heeft de beroepsopleidingen van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur namens het Ministerie van Onderwijs (vertegenwoordigd door CPION = Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland) vrijgesteld van BTW.
Het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur staat geregistreerd onder de naam ® International Academy for Interior Design.

REFERENTIE

Naast het eerder gehaalde SOR-diploma ’Binnenhuisarchitectuur’ ben ik nu ook geslaagd voor de Applicatie-opleiding.
Een afsluiting van een hele leuke en boeiende opleiding. Ik heb met veel plezier deze opleiding en de mondelinge opleiding Binnenhuisarchitectuur gevolgd en hoop met de opgedane kennis veel mooie projecten te kunnen maken.
Met veel plezier kwam ik naar de lessen van Jolande, die veel nuttige kennis en tips combineerde met het lesmateriaal uit de mappen.
Ook heb ik veel geleerd door de werkstukken van de medecursisten. En uiteraard ‘At last but not least’ heb ik tijdens de Master-bijeenkomsten en van de commentaren op de opdrachten die jij verzorgde veel geleerd!

Hans, hartelijk dank voor de begeleiding en ik hoop dat we contact kunnen blijven houden!

Annemiek Gommers

SOR = Stichting Orde van Register-interieurontwerpers

Inschrijfformulier schriftelijke beroepsopleiding

Als je het te omslachtig vindt om dit formulier in te vullen stuur een mailtje met de gegevens naar: raakraak@xs4all.nl