HOME

Gratis Interieur & Stylingtips

interieur-0026-stylingtips
® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB

Teksten & Idee: © Hans Slim

Je zoekt inspirerende woontips?
Je wilt gewoon iets anders?
Het moet ook toepasbaar (en betaalbaar) zijn in jouw huis?

Vele direct toepasbare interior- & lifestyletips.
Klik op de tekst(en) en denk er eens over.............

Terug naar de Tips

PROBLEMEN VAN EEN SLAAPKAMER

Slaapkamers geven door ruimtegebrek nog weleens problemen.
De eisen zijn: minimaal plaats voor één of meerdere bedden. Daarnaast moet er natuurlijk een kast aanwezig zijn of wanneer vaste kasten ontbreken, moet er een losse kunnen worden neergezet.

img_4690
In veel gevallen zijn de slaapkamers te vinden op de bovenverdieping (met kans op één of twee schuine wanden). Een kledingkast is ongeveer 65 cm diep. Openstaande kastdeuren nemen al gauw zo'n 60 cm in beslag. Het verdient daarom aanbeveling schuifdeuren toe te passen, in plaats van draaideuren.

Er zijn niet alleen kasten met schuifdeuren te koop, maar ook alleen de schuifwand, inclusief deuren.
Inplaats van een vaste indeling, kunt u eventueel een verrijdbaar confectierek in de kast plannen.Makkelijk, overzichtelijk en handig!
Deze wand kan dan worden geplaatst onder een schuine wand. De kastindeling moet daaraan worden aangepast. Wat de visuele indruk betreft: een kast tussen twee wanden of tussen vloer en plafond maakt een minder massieve indruk dan een kast die 'in de ruimte' staat. Vooral in een toch al kleine kamer kan dit een groot voordeel zijn. Natuurlijk kunnen spiegels ook voor bijzondere effecten zorgen.
Vooral door de spiegels te combineren met indirecte verlichting kunnen goede resultaten worden bereikt.
Gebruik blanke spiegels voor het grootste effect.
Ook kleur is hier wederom bepalend, vooral als de kamer ook voor andere bezigheden wordt gebruikt. Als standaardregel geldt ook hier: bij gebruik van lichte kleuren zal de ruimte groter lijken dan wanneer u donkere tinten toepast.
De lichtinval is natuurlijk van belang. Als basis kun je aanhouden, dat de wand tegenover het raam dienst doet als lichtreflector. Dit betekent, dat, als die wand een lichte kleur krijgt, de ruimte als geheel een lichter aanzien krijgt.
Soms is er een extra-verruimend effect te bereiken door de kleur van de vloer (wellicht zelfs hetzelfde materiaal) door te laten lopen op de muur.
Aardige resultaten bereik je door de kleurstelling neutraal te houden en een gedecoreerd sprei te gebruiken.