HOME

Gratis Interieur & Stylingtips

interieur-0026-stylingtips
® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB

Teksten & Idee: © Hans Slim

Je zoekt inspirerende woontips?
Je wilt gewoon iets anders?
Het moet ook toepasbaar (en betaalbaar) zijn in jouw huis?

Vele direct toepasbare interior- & lifestyletips.
Klik op de tekst(en) en denk er eens over.............

Terug naar de Tips

VERZONKEN BAD?

Voor vele mensen is de grootse woonwens 'een verzonken bad'.
Inderdaad doet het een beetje aan de hoofdprijs denken van de staatloterij of een weelderige vakantie in een super de luxe hotel.
Sterker nog onlangs zag ik een foto van een verzonken bad in een krantenadvertentie van een hele grote aanbieder.

dsc09717
Maar.......

Je loopt het risico er in te vallen, als je het lichtknopje niet kunt vinden.
Ook voor kleine kinderen zou het een gevaar kunnen zijn.
Maar het grootste probleem is natuurlijk als je ietsje ouder bent en/of je hebt rugklachten.
Bij een 'gewoon' ligbad ga je, als je eruit wilt stappen rechtop staan, dan til je één been op. Het been zwaai je over de rand tot je voet op de vloer staat en dan volgt het andere been.

Bij een verzonken bad heb je toch een probleem. Natuurlijk moet je ook eerst gaan staan. Maar realiseer je wel dat je dan één been ongeveer een halve meter omhoog moet brengen (te vergelijken met ruim drie traptreden). Dan moet je proberen je evenwicht te houden en je volle lichaamsgewicht omhoog brengen. Denk aan natte voeten, denk aan uitglijden (misschien wel weer terug in het verzonken bad).
Kortom het is een twijfelachtige constructie die ik zeker aanbeveel in films met extreme interieurs. Maar voor dagelijks gebruik niet aan te bevelen.

Overigens als je toch moet kiezen tussen een bad en een douche, denk dan eens aan de praktijk. Meestal ga je twee keer per dag onder de douche. Dus de douche moet comfortabel en veilig zijn. Een bad is een toegevoegde luxe. Zeker als je ruimte voldoende hebt kies dan voor een douche en bad. Heerlijk.

Ook douchen in een bad levert de nodige gevaren op. Zeker voor de eerder genoemde mensen met rugklachten en/of loopproblemen.
Helaas is niet iedereen hiervan overtuigt.
Het is griezelig, maar in het Nederlandse huis vallen jaarlijks ruim 1800 slachtoffers (meer dan in het Nederlandse verkeer). De ongelukken gebeuren hoofdzakelijk in de keuken, op trappen en je raadt het al........ in de badkamer.