HOME

mondeling
® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB

facebook-logo

Schermafbeelding 2017-02-01 om 09.48.57

regist


MONDELINGE BEROEPSOPLEIDING 2018
Start maandag 17 september 2018
Voorjaar vol

Complete mondelinge opleiding.
€ 850 inclusief studieboeken
Diploma geeft recht tot Master of Interiordesign register.


Een reactie van Mirja van der Hoeven:
Gisteravond weer volop genoten van alle informatie die je over ons uitstort. Ik leer zo ontzettend veel. De belofte 'jullie krijgen in een paar maanden tijd 4 jaar lesstof over jullie uitgestort' is zeker waar.


Welke opleiding past bij jou?

Wil je een op maat gesneden studieadvies? Mail je telefoonnummer en tijd waarop je gebeld wilt worden.
info@binnenhuisarchitectuur.nl

De mondelinge beroepsopleiding 'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling' start op maandag 17 september in 't Gooi. Zie verderop het studieschema.


Om echte opdrachten binnen te halen moet je natuurlijk meer te bieden hebben dan een vaag plan. Een badkamer ontwerpen? Een ruimte veranderen in een Bed & Breakfast? Een jaren dertig huis een nieuwe indeling geven?
Dit zijn natuurlijk de iets zwaardere opdrachten die in verhouding ook veel beter gehonoreerd worden. Creatief omgaan met indelingen, ontwerptrucjes, presentatietechniek en begeleiding.

Snel
Dit lukt natuurlijk heel snel met mondelinge (één op één) begeleiding. Kleine groepjes, maximaal tien studenten kunnen we in een groep plaatsen.
De korte intensieve studie bestaat uit praktische theorie en je krijgt veel opdrachten. De opdrachten worden in de groep besproken. Hierdoor leer je snel en pikt de goede dingen dingen op van je medestudenten.

Studiebelasting
Gemiddeld heb je ongeveer 250 uur nodig (studie en het het maken van opdrachten) om met succes examen te doen. Je bent dan in staat om de wensen van je opdrachtgevers te vertalen in een creatief ontwerp en scorende presentatie. Dat betekent dat je veel ambitie moet hebben om met deze opleiding te beginnen. Denk er goed over anders heeft deze studie geen zin. Vooropleiding? Het spreekt vanzelf dat je (veel) belangstelling voor dit beroep moet hebben om te scoren. Verder zijn er geen eisen, immers als de ambitie er is, dan lukt alles. Vandaar dat the International Academy for Interior Design is geregistreerd bij het CRKBO, als aanbieder van (kort) beroepsonderwijs (het zogenaamde tweede kans onderwijs).

lpgo
The International Academy for Interior Design (IVB) is een CRKBO (Centraal Register Beroepsonderwijs) erkende onderwijsinstelling.

Studieprijs € 850 inclusief studieboeken
(De studiebijdrage is hierin verrekend € 1205 - € 355 = € 850)


LET OP

Je ontvangt automatisch een studiebijdrage voor de beroepsopleiding 'Binnenhuisarchitectuur'.
Er zijn wel enkele voorwaarden: Alleen als je 18 jaar bent en niet ouder dan 63 jaar, dan kom je in aanmerking voor de Volwassen Educatie Studiebijdrage (tweede kans onderwijs). De bijdrage is eenmalig € 355 per student(e).
Vergeet dus niet je geboortedatum in te vullen. Het IVB wikkelt de procedure af.

Binnenkort start de nieuwe mondelinge beroepsopleiding 'Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling'. Na afloop kun je examen doen bij de Stichting SOR. Hierna kun je je inschrijven als 'Master of Interiordesign'. Het studiepakket bestaat uit: Twee studieboeken + Bijlage (bijna 1000 pagina's), en een studieboek over kleur & styling. Alle boeken zijn geschreven en/of onder redactie van Hans Slim, de docent. Bij de studie hoort een excursie met als onderwerp 'PopUp-stores'. Bovendien wordt je betrokken bij de opdrachten waar op dit moment aan gewerkt wordt zoals hightechkantoor en appartementen en hotel.

INSCHRIJFFORMULIER

Datum werkbezoek Amsterdam i.o. met de studiegroep

Maandagavondserie 2018:

Start:
Maandagavond 17 september
Maandagavond 24 september
Maandagavond 1 oktober
Maandagavond 8 oktober

Thuisstudie/Herfstvakantie

Maandagavond 5 november
Maandagavond 12 november
Maandagavond 19 november
Maandagavond 26 november
Maandagavond 3 december
Maandagavond 10 december


Tijden: 19.00 tot 21.00 uur

Eigen parkeerruimte
Lokatie: 't Gooi
Huis 'Ten Eik'


dscf7084

Om grotere opdrachten binnen te halen moet je natuurlijk meer te bieden hebben. Een badkamer ontwerpen? Een ruimte veranderen in een Bed & Breakfast? Een jaren dertig huis een nieuwe indeling geven?

Snel
Je kunt het snel leren. Dit lukt natuurlijk alleen met mondelinge (één op één) begeleiding. Kleine groepjes, maximaal acht studenten kunnen we in een groep plaatsen.
De korte intensieve studie bestaat uit praktische theorie en je krijgt veel opdrachten. De opdrachten worden in de groep besproken. Hierdoor leer je snel en pikt de goede dingen dingen op van je medestudenten.

Programma:
Creativiteit
Ontwerptrucjes
Presentatietechniek
Materiaal- en werkomschrijving
Marketing

Opdrachten:
Indeling woonkamer/meubelopstelling
Lege unit ombouwen tot high tech kantoor
Hotelkamerrenovatie inclusief styling in Cannes
Bestaand slaapkamer ombouwen tot badkamer
Keuken
Verlichting
Recreatie bungalow ontwerpen vanuit basismaten
Appartementje Amsterdamse Pijp en Jordaan
Renoveren jaren dertig huis

Om je goed voor te bereiden op de praktijk, worden hele realistische echte opdrachten nagespeeld.

We gaan ervan uit dat je creatief bent. Maar hoe zet je nu een idee om in een uitvoerbaar plan? Presentatie en uitvoering is een belangrijk onderdeel.
Examen wordt afgenomen door de Stichting Orde van Register Interieur-ontwerpers.

Een middagexcursie met als onderwerp: PopUp-Stores.
Workshop: Hoe kom ik aan opdrachtgevers?
Workshop: Hoe genereer je publiciteit?
hieronder aangegeven.
Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.

Bekijk de onderwerpen van de studieboeken:
Binnenhuisarchitectuur & De Basisprincipes
Binnenhuisarchitectuur, Kleur & Styling
Binnenhuisarchitectuur & Winkels

Excursie mondelinge opleiding
ex.1ex.2

Wat schrijft Joke?
In het voorjaar van 2016 ben ik op het internet op zoek naar een opleiding binnenhuisarchitectuur en daar kom ik Hans Slim (Instituut voor Binnenhuisarchitectuur) weer tegen! Heel fijn, want jaren geleden heb ik bij hem met veel plezier een workshop gevolgd en daar heb ik de afgelopen jaren stiekem weg al veel aan gehad. (Maar ja, wat wil je ook als je eens in de zoveel jaar i.v.m. werk naar een ander deel van Nederland verhuist?).

Dit najaar heb ik met een kleine groep enthousiastelingen bij hem de opleiding gevolgd. In 10 avonden tijd overlaadt Hans je in een losse sfeer met zijn kennis en ervaring en leer je in korte tijd de mooiste plattegronden te tekenen, waarbij je op een creatieve manier invulling geeft aan het wensenlijstje van de opdracht, het zogenaamde “programma van eisen”. Ook is er alle ruimte om je verder te verdiepen in het maken van perspectieftekeningen en moodboards. Het resultaat wordt iedere keer groepsgewijs besproken en wat leer je dan veel van én met elkaar! Ieder geeft op zijn eigen manier invulling aan de opdracht en zo kom je direct op nieuwe ideeën, waarbij Hans de mogelijkheden én natuurlijk ook de onmogelijkheden van je plattegrond bespreekt. Je komt tot een unieke én vooral praktische oplossing; dus geen eenheidsworst.
Je creativiteit wordt echt geprikkeld!

Trouwens, de 2 lesmappen van de opleiding puilen uit van de informatie over alles wat met wonen te maken heeft en ze zijn dan ook een prima naslagwerk waar ik nog veel gebruik van zal maken!

Kortom, ik heb aan deze opleiding heel veel plezier beleefd. Eerst nog even in januari 2016 examen doen en daarna het geleerde in de praktijk gaan brengen. Kom maar op met die opdrachten!Joke Küppers

Casa-A-Terra
geWOON THUIS in Interieurdesign & Styling
Tureluur 12 – 5165 KD WASPIK
M: 06 – 104 105 54

Joke Küppers, nu 59 jaar, bouwde al als kind met de Lego-steentjes van haar oudere broers hele huizen en kastelen en is nog steeds fanatiek bezig met het ontwerpen van interieurs.
Dit doet ze naast haar praktijk voor voetreflextherapie (A-Terra) die haar ook op het spoor heeft gezet van Feng Shui, een Chinese/Oosterse leer om ervoor te zorgen dat je huis een thuis is waar je tot rust komt én je je weer kunt opladen.

Haar ideaal is om – naast voetreflextherapie – haar cliënten advies te kunnen geven om voor hen een woonomgeving te creëren waarin zij kunnen bijkomen van alle drukte en stress. Daarbij maakt ze gebruik van de kennis van een uniek en praktisch ontwerp volgens de binnenhuisarchitectuur én van de richtlijnen van Feng Shui. Zo wordt je huis een echt thuis waar jij helemaal jezelf mag zijn!

UWV Scholingsvoucher
Bent je 50 jaar of ouder en heb je een WW-uitkering? Dan kun je bij UWV subsidie aanvragen voor een opleiding. Die subsidie heet een scholingsvoucher. De hoogte ervan is maximaal 1.000 euro (inclusief btw). Dit bedrag is bedoeld voor alle kosten die bij de opleiding horen, zoals examengeld of boekengeld. Reiskosten worden niet vergoed.
Wanneer kun je een scholingsvoucher aanvragen?
Wanneer je denkt dat een kans op een baan groter wordt als je een opleiding volgt die niet in de lijst met meest voorkomende vacatures in je regio staat of:
Je volgt een opleiding gericht op een beroep die in de meest voorkomende vacatures in je regio wordt gevraagd. Bekijk de lijst met meest voorkomende vacatures in je regio op www.werk.nl of:
Je hebt na scholing uitzicht op een baan bij een werkgever voor minimaal 3 maanden. De baan is voor minimaal de helft van het aantal uren waarvoor je recht heeft op een WW-uitkering. Het minimum is 12 uren per week. Kijk voor de voorwaarden en een aanvraagformulier op www.uwv.nl/50-plus.

Direct na je opleiding kun je je aansluiten bij het netwerk van interieurcoaches. Je doet dan tegelijk praktijkervaring op en kunt met regelmaat (betaalde) opdrachten verwachten.

Tegelijk opdrachten/werk?
Naast interieuropleidingen kunnen we je één of meerder praktijkdagen aanbieden. Je leert om met meerdere mensen aan een project te werken. (woonkamer-eetkamer-slaapkamer enz.) Onder begeleiding kun je je verder bekwamen in presentatie technieken. Als je het diploma heb gehaald kun je je aansluiten bij onze beroepsorganisatie. Je wordt dan onmiddellijk betrokken bij (betaalde) praktijkopdrachten. Met deze ervaringen ben je nog beter in staat een eigen praktijk op te bouwen. De organisatie heeft directe contacten met de grote aanbieders in Nederland.


dsc01597
Tijdens de studieavonden, ontvang je aanvullende informatie. Ook gaan we diverse proefexamens behandelen. Je krijgt op elke bijeenkomst een opdracht.
Ook informeren we je over het opzetten van een eigen adviespraktijk. Deze informatie ontvang je ook per e-mail.
Ook is er een samenwerkingsverband met de Interieurcoaches, hierdoor kunnen we je vrij snel introduceren op de arbeidsmarkt voor korte (betaalde) leeropdrachten.
De opleiding is zeer intensief en we proberen een slagingsgscore van 100% te halen. Dit vergt de nodige inzet.

Het verschil met andere opleidingen?

Alle studiematerialen worden zelf ontwikkeld. Praktijkervaringen en creatieve inspiratie is de basis van succes. De studiematerialen worden ook gebruikt op vele scholen en andere lesinstituten.

Een studie bij het IVB wordt aangevuld met (internet) informatie over inkoopadressen, woontips, inspiratiebronnen en artikelen in tijdschriften. Als je op zoek bent naar een opleiding die iets dieper gaat en professionele oplossingen zoekt dan heb je alleen nog (veel) ambitie nodig.
Liever schriftelijk? Dan kun je onmiddellijk starten. Door onze connecties met de Interieurcoaches kunnen we ook zorgen dat je de nodige (betaalde) werkervaringen opdoet.

Pasted Graphic