® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB


Door te klikken op je keuze, ga je weer terug naar de overzichtspagina van de beroepsopleidingen:
Schriftelijke opleiding Binnenhuisarchitectuur
of
Mondelinge opleiding Binnenhuisarchitectuur
of
Schriftelijke opleiding Binnenhuisarchitectuur
of
Mondelinge MasterClass


Kijk ook eens bij:
Nicole van Tilburg
Linda de Mol
Gonda van ’t Zelfde
Natascha Wever
Jolanda Vollebregt
Caroline Kouwenhove
Wilma Wikkerink
Monique Gomez de Mesquita
Academie voor Beeldende Kunsten


Cynthia van Wijngaarden

Cynthia van Wijngaarden-Vreman
De Steege 16
7136 MP ZIEUWENT
06-226 218 46 / 0544-352280


info@hetstylinghuis.nl
www.hetstylinghuis.nl

Wie is Cynthia van Wijngaarden?
Ik ben Cynthia van Wijngaarden, 41 jaar en woon in Zieuwent (de Achterhoek) samen met mijn man Jacco, onze dochter Serra (10 jaar), onze zoon Jens (7 jaar) en onze hond een zwarte labrador (Diesel).
Nadat ik in juni 2006 mijn diploma binnenhuisarchitectuur heb behaald bij the International Academy for Interior Design, ben ik begonnen met mijn eigen ontwerp- en adviesbureau ’Het Stylinghuis’. Het loopt allemaal heel erg lekker en het is elke keer weer volop genieten om met zo’n mooi en creatief vak bezig te zijn.
Daarnaast werk ik nog parttime op de werkvoorbereiding bij een deurenfabriek. Om mijn conditie op peil te houden mountainbike ik, lekker in de vrije natuur (goed voor de inspiratie) Verder schilder ik graag en houd ik van leuke gezellige dingen doen met mijn kinderen, uitgaan, winkelen, lekker eten en het genieten van het leven.

Wanneer ontstond je belangstelling voor 'wonen' en waarom?
Ik ben eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren met “wonen” bezig geweest. Als klein meisje tekende ik al plattegronden van huizen. Als tiener werd het meer creatief tekenen en vanaf het moment dat ik op mezelf woonde was mijn huis de creatieve uitlaatklep.
Ik kan heel erg genieten van mooie dingen en nog meer van om met al dat moois een harmonieus geheel te maken.


Heb je een opleiding gevolgd in het interieurvak?
Op de Havo had ik tekenen en kunstgeschiedenis in mijn examenpakket en ik schilder nog steeds. Bij het IVB te Bussum heb ik mijn diploma binnenhuisarchitectuur behaald en nu mag ik me Master of Interiordesign noemen. Verder werk ik bij een deurenfabriek op de werkvoorbereiding.
Ons huis hebben we zelf laten bouwen, dus alle bouwtechnische dingen die bij een het bouwen van een huis komen kijken, heb ik van dichtbij meegemaakt.


Heb je een foto van een ruimte waar je iets hebt veranderd?
Een compleet advies (dus indeling, kleuradvies, lichtplan en materiaaladvies) voor een aanbouw en renovatie van een woonkamer. Een leuk project waarbij ik van begin tot eind betrokken was.

Situatie voor (zithoek)

Sfeercollage

Situatie na (zithoek)

Situatie na (van de aanbouw)

Wat vind je het leukste om te doen? Kleurtjes, inrichten, styling of wellicht iets anders?
De styling, maar ook het maken van een passend interieuradvies en tegenwoordig maak ik ook schilderijen naar wens van de klant en passend in hun interieur.


Mensen moeten mij zeker benaderen als ze met het volgende woonprobleem zitten (het is mijn specialiteit):
Een complete metamorfose van hun woonruimtes is natuurlijk helemaal leuk om te doen, maar ook voor betere meubelopstellingen, sfeer-ideeën, kleuradvies of andere problemen/vragen

Mijn leukste opdracht (werkje) tot nu toe was:
Het maken van een interieurontwerp voor het jeugdgebouw in Zieuwent. Een enorme uitdaging om een speels ontwerp te maken voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 16 jaar. Niet te kinderachtig dus, maar wel sfeervol en kleurrijk.
Leuk om te zien hoe de kinderen erin spelen en gebruik maken van de paadjes en stippen in de speelzaal. Zoals ik het bedoeld had.


Door te klikken op je keuze, ga je weer terug naar de overzichtspagina van de beroepsopleidingen:
Schriftelijke opleiding Binnenhuisarchitectuur
of
Mondelinge opleiding Binnenhuisarchitectuur