HOME

Gratis Interieur & Stylingtips

interieur-0026-stylingtips
® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB

Teksten & Idee: © Hans Slim

Je zoekt inspirerende woontips?
Je wilt gewoon iets anders?
Het moet ook toepasbaar (en betaalbaar) zijn in jouw huis?

Vele direct toepasbare interior- & lifestyletips.
Klik op de tekst(en) en denk er eens over.............

Terug naar de Tips

EEN KORTE WOONWANDELING DOOR DE TIJD

DEEL 6
OPGRAVINGEN VAN EEN VROEGERE NEDERZETTING


silouet19
Aan de buitenkant van de Andalusische stad Almería is het een drukte van belang. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Spanje.

Daar tref je ‘Benahdux’ aan, een kleine nederzetting temidden van sinaasappel boomgaarden. Er komen veel toeristen en die bezoeken de beroemde ’Los Millares’ een archeologische plaats, die zeer bijzonder is omdat er veel voorwerpen werden gevonden uit de tijd van 3.000 - 5.000 jaar v. Chr.
De meeste van deze voorwerpen hebben hun weg naar het museum van Almería gevonden. Ook de tombe is opnieuw geconstrueerd.

 tumba
De dorpstimmerman Barón heeft daar aan de hand van de gevonden gegevens prehistorisch aardewerk nagemaakt van klei. Met een gat in de grond om de potten te bakken. En hij heeft daar zeer veel proeven mee gedaan om zo dicht mogelijk bij de opgegraven potten te komen die vele duizenden jaren oud zijn.
 
 hands
De timmerman bedacht verschillende methoden om het aardewerk van versieringen te voorzien. Ook de wijze van bakken werd door hem opnieuw uitgevonden en verbeterd. Het bakken duurt tot 24 uur.