HOME

Gratis Interieur & Stylingtips

interieur-0026-stylingtips
® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB

Teksten & Idee: © Hans Slim

Je zoekt inspirerende woontips?
Je wilt gewoon iets anders?
Het moet ook toepasbaar (en betaalbaar) zijn in jouw huis?

Vele direct toepasbare interior- & lifestyletips.
Klik op de tekst(en) en denk er eens over.............

Terug naar de Tips

DESIGN?
Maar het is ook veel van hetzelfde....
Neem nu eens de kleur

Overal speuren we natuurlijk naar bijzondere design producten
De camera gaat altijd mee.

Wat valt op?
De kleur.
Zowel de aanhanger, het jacht als de auto hebben een zilvergrijze kleur....

img_6966
Gespot in Frankrijk.


img_6425
Een design aanhanger. Overigens als je goed kijkt dan zie je in de aanhanger ook iets heel bijzonders. Het is een auto waar je mee kunt varen en rijden.


img_6428
Amphicar

De Amphicar (geïntroduceerd als Eurocar) was het levenswerk van de auto-ontwerper Hans Trippel (1908-2001), die zich tot op hoge leeftijd bezighield met het maken van amfibievoertuigen. De Amphicar is de enige amfibieauto die in serie is gemaakt, althans voor particulier gebruik. De carrosserie kwam uit Italië, de motor uit Engeland en er kwamen zelfs onderdelen uit (het voormalig) Oost-Duitsland. De auto werd geassembleerd in (het westelijk deel van) Berlijn.
Er zijn 3878 exemplaren geproduceerd. De verkoop viel tegen, onder meer door de hoge prijs van ruim 10.000 Duitse mark. Ook was de Amphicar geen comfortabele auto en waren de prestaties op de weg niet erg goed, met een topsnelheid van 105 km/u op het land en 12 km/u op het water. Bij gebrek aan een roer moest er 'gewoon' met de voorwielen gestuurd worden, zodat de 'boot' niet erg wendbaar was. Daarnaast was de auto niet absoluut waterdicht en vergde een tochtje op het water veel onderhoud. Toch wist een Amphicar in 1962 het Kanaal over te steken.
In 1967 overleed een van de belangrijkste investeerders. En toen in 1968 de Amerikaanse wetgeving strenger werd gemaakt, viel het doek.
De auto was verkrijgbaar in vier kleuren. Hij had een aangepaste Porsche-versnellingsbak en een Triumph-motor. Onder liefhebbers van oude auto's is de Amphicar nog steeds in trek.

img_6997
Wat is er zo bijzonder? Let op de deuren. Het zijn zogenaamde vleugeldeuren die omhoog klappen.


Maar je ziet, bij elk getoond design-object is de kleur hetzelfde..........